Vandaag (zondag) was church-day.

In de ochtend hebben ze 2 samenkomsten en eind van de middag hebben ze hier 2 samenkomsten.

Ze duren maar 1,5 uur,dus dat vliegt zo voorbij. In de gemeente waar ik heenging in Rotterdam duurde de samenkomst minimal 2,5 uur,dus ik ben wat gewend.

Ik kan maar niet genoeg zeggen hoe gaaf de gemeente hier is.

Ik hoop dat de gemeente in Nederland ook zal gaan ontvangen van de mind-set die ze hier hebben. Het is alsof de atmosfeer hier voorspoed en `generosity` ademd.

Gisteren vertelde ik iemand hier dat het hier voelt alsof de kerk/het gebouw en community een geheel zijn. In Nederland heb ik dat eigenlijk nog niet mogen ervaren in de gemeentes die ik heb meegemaakt.

In Nederland lijkt datgene wat er op een zondag gebeurt gescheiden van het `zijn van een community`.

In die samenkomsten lijkt het alsof de harten van mensen niet verbonden zijn met elkaar:losse korrels zand zijn niet verbonden met elkaar.

Het is hier gewoon genieten van het kerk-leven. Ook al is het nog maar een kleine fractie die ik meemaak hier.

Als je hier 3 keer in het weekend naar de kerk gaat dan is dat helemaal niet vreemd. Tis gewoon tof om te gaan.

Dit alles gooit weer van alles door elkaar in mijn hoofd wat betreft kerk-zijn.

Ze hebben een duidelijke structuur,aanbidding,meededelingen,gebed,offer,boodschap,gebed…..zo gaat dat ongeveer,maar het is totaal niet beklemmend of `Geestdodend`.

In Nederland zie ik veel mensen spreken over huisgemeentes,het nieuwe kerk-zijn,de kerk verlaten,etc etc. En met die stroom zwem ik ook mee,maar wat ik hier meemaak veranderd mijn kijk weer even hierop.

Het is alsof het kerk-zijn hier al zoveel meer geintegreerd is in het samenkomen op een zondag in het gebouw. Ik moet wel zeggen dat Hillsong-church echt heel groot is,en dat zij een community leven hebben dat de hele week door gaat.

Donderdagochtend voor de vrouwen,woensdag-avond voor de jongeren,vrijdagavond voor de tieners,donderdag-avond genezingsavond,zaterdagavond kerk en zondag natuurlijk de hele dag. En dan ben ik waarschijnlijk ook nog wat dingen vergeten te noemen. De jongeren t/m 25 jaar hebben ze bewust op de woensdag gezet in plaats van zaterdag,want op de zaterdag willen veel jongeren uitgaan e.d en vooral de ongelovige jongeren willen dan niet naar een `kerk` toegaan. Maar op een woensdag heeft iedereen natuurlijk wel tijd.

Kijk,dit vind ik echt een geweldig idée. Dat klopt gewoon.

 

Wij hebben vaak 1 samenkomst op de zondag en zien elkaar dan een week niet meer.

Uiteraard is het hier in Sydney ook niet perfect allemaal,maar dat doet er even niet toe. Minpunten kun je altijd wel vinden als je ernaar gaat zoeken.

Al met al erg interessant om te proeven en te ervaren. Het inspireerd me in ieder geval.

Nu blijkt dat Hillsong church wel een uitzondering is op de meerderheid van gemeenten in Australie,dat wel.

 

Ik liep vandaag wat in de natuur hier,het was echt bijzonder. Ik voelde me op een gegeven moment opgenomen in de omgeving. Bewust van de vogels en het stromende riviertje genoot ik van het heerlijke weer.

Maar….

Tja,sommige mensen weten hoeveel ik houd van kleine insecten. Die kom ik hier dus ook tegen. Ik heb het over de mieren die hier leven.

Zelfs de kleine zwarte mieren bijten je! Ik moest soms dus uitkijken dat ik niet op een mierenhoop ging zitten/liggen.

 

Ik vroeg me af wat de komende tijd zou gaan brengen. Ik heb er alle vertrouwen in dat God goed voor me zorgt,en dat liet Hij me vandaag weer ervaren.

In de kerk kwamen diverse gasten op me af,telefoonnummers uitgewisseld,afgesproken voor een bbq!,en ook nog eens een deel van de Nederlandse studenten ontmoet.

Deze avond hebben we film gekeken bij een van die gasten,Man on Fire,deze film is echt geweldig. Toch wel 1 van mijn top 10 aller tijden tot nu toe.

Deze avond was dus wel erg leuk.

 

Van de week ga ik met de ferry naar het centrum van Sydney en de Botanical gardens bezoeken,die schijnen echt geweldig te zijn.

Op de een of andere manier ga ik meer en meer houden van de natuur en ga ik het meer en meer `Zien`sinds ik hier ben.

Ook heb ik de Blue Mountains op mijn lijstje staan om te bezoeken.

Please follow and like us: