Afgelopen zondag was het weer churchday.

Het was een bijzondere ochtend,alsof God voor mij alleen deze boodschap aan de spreker gegeven had.

De afgelopen dagen heb ik veel nagedacht over community en fellowship,deze zaterdag had ik daar nog over gepraat met Tim en Phoebe.

De spreker komt op en begint te spreken over Community & Fellowship.

Dat was heel gaaf om te horen wat hij allemaal zei.

Zijn naam is Robert Fergusson,een echte Bijbelleraar hier in de kerk.

Al een tijdje zit ik hierover na te denken.

In Europa is er een bewustzijnsverandering aan de gang binnen de Gemeente en zie je mensen wegtrekken van de kerk zoals we die altijd gekend hebben.

Men begint huisgemeenten of kleinere kringen waarin men zich richt op het fellowshippen met elkaar.

 

Hier bij Hillsong proef ik een enorme liefde voor de kerk als kerk.

En ik besef hoe belangrijk het is om juist ook samen te komen als grote groep gelovigen in een stad of regio,vooral als het gaat om het hebben van invloed in de maatschappij begrijp ik dat je daarin als grote groep gelovigen enorm veel invloed kan hebben finanicieel,praktisch en als stem.

Wat God aan het doen is is niet een Of/Of-situatie. Het is En/En.

Hij laat ons zien wat het belang is van fellowshippen en relatie hebben met elkaar. Maar ik geloof ook dat Hij verlangt dat we als Lichaam in onze stad,regio en land een sterke arm/community vormen om zo van invloed te zijn in de maatschappij.

Mijn verlangen is om hierin te zien hoe mensen met een hart voor gebed & aanbidding elkaar zullen gaan vinden in deze beweging die God aan het opstarten is.

Dat allereerst de harten elkaar zullen gaan vinden en dat het zich daarvanuit zal vertalen in concrete plaatsen waar God 24/7 kan rusten en gevonden kan worden.

 

Robert had het over Individualism vs. Individuality.

God laat meer en meer mensen zien dat Hij een plan voor hen persoonlijk heeft,en dat is geweldig. Men is zijn individualiteit aan het ontdekken in het leven van de Gemeente. Maar wanneer het individualisme word,dan raken we de draad kwijt. Want niemand kan alleen functioneren in het Lichaam.

 

Wat dit betreft merk ik stukje bij beetje hoe God mij hier in Australie aan het onderwijzen is over verbondenheid.

Meer dan wat dan ook wil ik zien hoe mensen met hetzelfde hart zich zullen gaan verzamelen onder die ene banier: Worship & Prayer.

Maar het zal nergens op uitkomen wanneer mensen zich puur en alleen daarom verzamelen. Naast de hartsrelatie met Jezus word het tijd dat we ons ook met elkaar durven verbinden. In het westen van de wereld is het individualisme echt een soort van volksziekte. Ik ben er zelf ook mee besmet merk ik.

Maar ik wil ervan af,ik wil voor een Ander leven.

Als ik het huis van gebed in Nederland wil zien ontstaan omdat dat iets is wat `ik`leuk vind dan zal het nergens heen gaan. Maar wanneer het is omwille van God en Zijn verlangens,dan zijn we iets aan het bouwen dat eeuwig is.

 

Aan het eind van de samenkomst moesten we gaan praten met iemand die we niet kenden. Nou,dat was makkelijk voor mij,ik ken zogezegd niemand hier 😉

De aanbiddingsband mocht geen liedjes gaan spelen,want dan zou iedereen snel zijn ogen dicht doen en zijn handen in de lucht steken. Daar had hij gelijk in,zo zijn wij mensen.

Ik kwam in gesprek met Paul,een oudere man die al 25 jaar in deze gemeente zat.

Hij had een hart voor jongeren en we hebben zo wat gedeeld met elkaar.

Na de samenkomst kwam hij naar me toe om me nog iets te geven.

Ik kreeg de Dvd van Hillsong United “The I Heart Revolution“ van hem!! Echt cool,die wilde ik sowieso al graag hebben! Van Phoebe kreeg ik de Dvd van deze samenkomst. Een goede warm-up voor mijn verjaardag de volgende dag 😉

 

De avondsamenkomst was ook heel tof. Het zat bomvol. Vooral met jongeren.

De ochtendsamenkomsten hebben meer licht,zijn rustiger,en hebben meer ouderen.

De avonden zijn donkerder met licht-effecten en voor het podium springt iedereen dan op en neer. De United-band gaat komende weekend hun liedjes voor de nieuwe cd opnemen tijdens de jeugdconferentie hier. De conferentie begint donderdagvond tot en met zondagavond. Die maandag zal ik waarschijnlijk nog natrillen in het vliegtuig van die conferentie. Geloof me,het geluid dat uit die boxen komt is ongekend goed! En dan niet vergeten de 3 megagrote projectorschermen waar ze hun creativiteit op loslaten tijdens de worship.

Please follow and like us: