Afgelopen zaterdag ben ik overgestapt naar Friesland. Ik vond het nu toch best wel vreemd om mijn huisje te verlaten en echt in Leeuwarden te gaan wonen. De afgelopen maanden kwam ik geregeld een weekend daar logeren,maar dan wist ik dat ik maandag gewoon weer in mijn eigen bedje zou gaan liggen. Nu is dat anders…nu besef ik dat ik hier nu zit en er voorlopig ook niet meer weg ga. Dus tja,ik moet nu echt wennen aan dit idee en ik mis mijn vrienden nu al. Gelukkig is mijn huisje in goede handen terecht gekomen,(Kevin,je weet het he,je mag tot 1 miljoen aan schade veroorzaken 😉 ), en ben ik bij geweldige lieve mensen aangekomen. Alfons en Hanneke van Vliet,en daarbij de rest van de familie die nog in- en dichtbij huis woont. Sowieso wonen 3 kinderen nog in huis,en Ruben komt misschien weer terug in huis wonen. Dat zou helemaal grappig zijn want in eerste instantie zou ik met hem een huisje huren en nu blijkt dat toch nog uit te gaan komen! Ik ben blij met mijn kamertje,Hanneke heeft de kamer geweldig behangen en dezelfde dag hebben ze ook nog een bureautje met stoel voor me verzorgd. Functioneel is de kamer bijna compleet. En nu nog de sfeer-factor verzorgen 😉

Vandaag,tis nu maandag,ben ik vertrokken naar Utrecht om op het Universiteitsterrein een zaal te betrekken waarin ik mij te dienste stel van de wetenschap. Heel nobel van mij,ik hoor het iedereen al denken,dat klopt. Het is heel zwaar om hier t/m donderdag de hele dag verzorgd te worden en ondertussen nog geld te verdienen ook,hehe. Nu kan ik nog lachen,maar morgen dan begint het echt. In de ochtend nemen we een capsule in van een 90mgram zenuwpijnenstiller,juist ja… En dan worden we 12 uur op de hartmonitor gezet en mogen we alleen urineren in een grote appelmoespot. Zometeen krijg ik een canule in mijn arm…zeg maar,een soort van minitap waarmee ze x keer op een dag bloed kunnen tappen. Heerlijk,dracula zou er jaloers van worden,haha. Ik heb hier wel internet,poolbiljart en dvds die ik kan kijken. Maar ik lees liever boeken en ik mis na 1 dag toch al wel de buitenlucht en het wandelen dat hier binnen niet echt geweldig lukt. Ik lig hier in ieder geval met 8 jongens op de zaal en ik zou reserve zijn…. Maar,er is nu al iemand uitgevallen,dus ik ben ingestroomd als vaste kracht. Mooi zo! Ik heb ook al 1 christen ontdekt,een jongen had een Youth Alpha boek bij zich en volgens mij is dat iets christelijks toch? Tis soms maar lastig te ontdekken wie er christen zijn in deze samenleving: je hebt van die overdreven-Ichtusvis-op-de-auto-gristenen en dan heb je ook nog de onzichtbare-undercover-kristenen,twee categorieen die van de Heer houden,maar dat verschillend uiten 🙂 Je krijgt hier trouwens ook gratis harsbehandelingen,want die stickers die ze op je lichaam plakken die krijg je er niet zo makkelijk vanaf getrokken tenzij je de helft van je opperhuis meetrekt. Maar dat mag de pret niet drukken,want als er iets is wat ik altijd in films zag en zelf graag ook wilde,dan was dat wel het hebben van zulke stickers op mijn borstkas. Ik kan nu de hele tijd mijn hart zien kloppen,echt te gek! Oh ja,de zusters zijn ook heel aardig,maar ook vergeetachtig. Dus ik hem mezelf maar gewogen op de weegschaal en dat in het rapport ingevuld…tja,ze was nergens meer te bekennen.

Ik ga nu maar eens rustig proberen te slapen,hoewel ik de afgelopen twee nachten telkens dezelfde droom heb waarin ik mijn huis zie afbranden….hmm 😉 Genoeg gekkigheid voor vandaag,ik ben geweldig blij en hoop dat morgen ook nog te kunnen schrijven…we zullen zien.

Please follow and like us: