Woensdag 17-10-2012

Goodbye Portugal

Deze Portugal-editie is voorbij. Vandaag werd ik weer wakker in mijn Nederlands bed, om 13.00…en nog steeds kan ik wel wat rust gebruiken 🙂

Er gebeurd buitengewoon veel in deze maand.
Portugal, verhuizen binnen Nederland, ergens anders werken, een vriendinnetje in Brazilie!
Ik kan even niet meer helder nadenken en laat de puzzelstukken maar op hun plaats vallen.

Het is weer even wennen om hier in Nederland te zijn: de mensen die je niet aankijken als je op straat langsloopt,op mijn slippers door de kou,de lange mensen om me heen,en misschien nog wel het meest shockerende: al die blonde mensen met krullen om me heen…
Ik moet mezelf weer even een peptalk geven 😉

Gelukkig ben ik ook weer terug in een huis vol met lieve,leuke en aparte mensen die een plek in mijn hart hebben gekregen na al die jaren!

Samen is beter dan alleen 😀

Vandaag heb ik mijn status maar aangepast op facebook,dat heeft tegenwoordig net zo`n belangrijke status als je pasport,haha.
Ik vind het een groot woord om te zeggen, ik heb een `relatie`. Ik zou graag zelf een extra definitie willen kunnen toevoegen aan die status.
Ik heb Rosy gisteren gevraagd of ze mijn `girlfriend` wil zijn,en ze zei `yes` 😀
Maar dit is pas het begin van een lange reis met elkaar.
Net zoals het met ons en Jezus is: we zijn ooit een reis met Hem begonnen…en die brengt ons leven op aarde steeds meer samen met de hemel…elke dag is opgebouwd uit superveel momentjes dat ik er weer voor kies om ja te zeggen tegen Hem en dat ik Hem dat hoor zeggen tegen mij.
Het is vanzelfsprekend,en toch ook weer niet.
Rosy en ik hebben onze eerste `ja` tegen elkaar gezegd…en als het aan mij ligt komen er nog heeeel veeel ja-momenten met elkaar 🙂

En ik heb niet de makkelijkste weg gekozen,dat besef ik…tja,eigenlijk is het me overkómen..en ik heb gekózen om te blijven zwemmen in deze oceaan van verliefdheid…ook als dat betekent dat zij ergens anders ver weg in die oceaan te vinden is..
Ik ben benieuwd waar het naartoe gaat, wat mij betreft gaat het de eeuwigheid in,met elkaar. (Nee,ik bedoel niet dat we dood gaan en naar de hemel,ik bedoel dat we samen de hemel op aarde beleven hier) 😉

Ik stel me nu alle vrienden voor die lange afstand relaties hebben,ik denk dat ik jullie hulp soms nodig zal hebben,haha!

Ik zal af en toe een blog toevoegen, niet om bevestiging te vragen van mensen die dit lezen,maar omdat het `delen` van het leven zoveel leuker is dan dat voor `jezelf` te houden.

Strijd
Ik wist niet dat er nu een hele nieuwe wereld van ontdekking voor me open is gegaan.
En een diepere confrontatie met mijn eigen hart.
Het verlangen om mezelf te delen met iemand anders,en tegelijkertijd die stem die me zegt dat met `mezelf` leven voldoende is en dat er geen ruimte is voor iemand anders.
Heftig.
Ik heb nog veel te leren…ik voel me nu als een klein kind…ik weet dus écht niet hoe dit allemaal werkt…
Maar elke keer zeg ik tegen die stem om te zwijgen,en als ik zie dat zoveel van mijn vrienden en familie zichzelf delen met hun geliefdes dan moet ik dat ook kunnen…!

Brazilie,Portugal,Nederland…tja, ik weet in ieder geval dat ik ga verhuizen naar Haaksbergen deze maand,laat ik daar maar eens mee beginnen als volgende stap 🙂

 

Please follow and like us: