Ik voel me gelukkig. Al enkele dagen ben ik me meer dan ooit bewust van Gods nabijheid. Dat maakt me gelukkig,het ultieme besef dat je alles hebt losgelaten terwijl je weet dat alles onder Zijn controle is. Binnenkort naar Amerika,het blijft een aparte onderneming. Ik stond op het punt om de reis te boeken online tot ik de indruk kreeg dat God me zei te wachten… Maar waarop dan God? Hoezo? Volgens mij wilt Hij mij kostte wat het kost laten weten dat ik Hem vertrouwen kan en gewoon op Hem moet wachten voor voorziening. Gek is dat,want die ticket zou ik toch sowieso kunnen boeken? Hij denkt daar dus anders over.

Ik begin te ontdekken hoe religie,maar ook de wereld vol zit met jukken: interpretaties over het leven. Voorheen bekeek ik het alleen maar vanuit religie,maar deze wereld heeft ook een ontelbare hoeveelheid interpretaties over ieder denkbaar onderwerp,klaar om op je gelegd te worden. Nu hoeft een juk niet verkeerd te zijn,maar volgens Jezus is Zijn juk zachtst om te dragen. Ik begin zo moe te worden van al die adviezen die mensen en de media ongevraagd aan je opdringen. Er is inderdaad een “geest van deze wereld/eeuw“die mensen doordrenkt heeft met zijn denken. Wat ik zie is dat het totaal haaks staat op het denken van God. Zijn perspectief op zaken is totaal anders dan dat van ons. We hebben allemaal kaders gemaakt waarbinnen dingen zich moeten afspelen zoals bijvoorbeeld `voorziening`,wij bekijken het per maand,God kan na 3 maanden een ton op je rekening zetten. Of als je niet werkt dan heb je niets…onzin,voorziening komt bij God via vele kanalen tot ons. Uiteraard houden deze dingen me nu bezig aangezien ik er direct mee te maken heb. En ik ben blij dat ik deze lessen begin te leren,kennelijk is dit de weg van het leren vertrouwen. De kranten en televisie ben ik in ieder geval zat.

Afgelopen weekend was ik bij Dolf de Voogd vd Straten,een profeet,iemand die dingen anders bekijkt dan de gemiddelde christen,iemand die durft na te denken en vragen durft te stellen over heilige huisjes. Iemand die de moeite waard is om eens op te zoeken,of om zijn boek eens te lezen: door het oog van een profeet.

Morgen mijn krabbel zetten onder het contract en even langs de kapper,mijn eerste keer bij de kapper in Friesland,kheb er zin in!

Please follow and like us: