Vandaag heerlijk gezwommen. Kon ik dit iedere dag maar doen.

Vanmorgen afgesproken met Matthias,we zijn allebei sinds kort verhuisd naar Leeuwarden.

Hij vanuit Apeldoorn,ik vanuit Rotterdam.

Het was gezellig en lekker rustig in het zwembad. Tja,om 11:00 in de ochtend zijn er alleen maar bejaarden en zwangere vrouwen én….2 werkelozen,haha.

Afgelopen vrijdag ben ik me gaan melden bij de overheid.

En ik moet zeggen dat het me niet tegengevallen is. Het lijkt erop dat zij toch wat makkelijker voor werk kunnen zoeken dan het gemiddelde uitzendbureau.

 

Vorige week dacht ik echt even: wat doe ik hier?! J

Hier zit ik zonder dan,zonder werk,in het midden van de crisis waarin iedereen op zoek is naar werk.

Maar ik kan er om lachen. Vorige week bedacht ik me om misschien toch maar wat geld te lenen van mijn familie,maar die dag kreeg ik 2 brieven met loon dat ik nog tegoed had. Dat bleek iets meer te zijn dan het bedrag wat ik wilde lenen. Tja, er is nog steeds Iemand die voor me zorgt ;P

Ik heb een gesprek gehad bij het CWI en deze woensdag krijg ik mijn intake. Dat is best spannend. Als dit goed gaat dan kan ik volgende week beginnen met mijn traject voor `zakelijke dienstverlening`. Ik krijg dan een call-centre training en een mbo-diploma waar ik 1 dag per week voor naar school moet. Leuk als ik dit er allemaal bij krijg. Ik vind het prima.

 

Ik heb ook bijstand aangevraagd,een heel proces van kopieen verzamelen die zij willen inzien.

Geloof me,mensen die bijstand aanvragen krijgen dat echt niet 1,2,3 voor elkaar,daar moet je even wat voor doen.

Ik ben in ieder geval blij dat ik deze kant van het leven nu ook meemaak. Onze sociale zekerheid is toch weer een stuk genade dat de mens geboden word.

Ik ben blij met Nederland en blij dat zij hierin op God lijkt.

 

Over enkele weken begint het volgende onderzoek,maar ik hoop dat dat niet nodig zal zijn. Geef mij dan nu toch maar even wat zekerheid voor de langere termijn.

 

In 2010 wil ik weer naar Israel toe,Matthias lijkt dit ook heel leuk te vinden,ik zou het cool vinden om met een groep vrienden die kant op te gaan,niet als `christelijke toeristen`,maar als vrienden die van elkaar en van Jezus houden.

Please follow and like us: